Yeni Konutum Kampanyası’nda 15 soru 15 cevap! Bakanlık tek tek yanıtladı

Yeni Meskenim Kampanyası, düşük faiz oranı, uzun vade ve Hazine dayanağıyla bütün dikkatleri üzerine çekti. Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarihin en büyük 2. konut kampanyasıyla ilgili merak edilen 15 soruyu yanıtladı.

Yüz binlerce hanenin merakla beklediği ‘Yeni Konutum Kampanyası’ açıklandı. Orta gelirli bölümün mesken sahibi olması ve konut üretiminin artması hedefiyle hazırlanan kampanya önümüzdeki günlerde devreye girecek. Kredi faizinin yüzde 0.69’dan başladığı, vadenin 15 yıla kadar uzadığı, taksit ödemelerine Hazine takviyesi verilen yeni finansman modeline ağır ilgi bekleniyor.

Hangi konut projelerine başvurulabilir? Yüzde 0,69’dan başlayan faiz oranından kimler yararlanacak? Etraf, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, dev kampanyayla ilgili merak edilen soruları cevapladı.

İşte o cevaplar;

Soru: 1- Yeni Meskenim kampanyası hangi vilayetleri kapsayacak, kaç konut kampanya kapsamında olacak?
Cevap 1- Yeni Meskenim kampanyası hangi vilayetleri kapsayacak, kaç konut kampanya kapsamında olacak? Kampanya 81 vilayette geçerli olacak, birinci etapta 100 bin konutun satışı planlanıyor.

Soru 2- Peşinat ödenecek mi?
Cevap 2- Konut bedelinin %10’u peşin alınacak, dileyen daha fazla da ödeyebilecek. 

Soru 3- Kampanyaya ikinci el meskenler dâhil olacak mı?
Cevap 3- Kampanyada sıfır konutlar olacak. Emlak Konut Genel Müdürlüğü’nün ürettiği projeler; GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliği’ne bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri; teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dâhil olacaklar. 

Soru 4- Ödeme planı nasıl olacak?
Cevap 4- 0.69’dan başlayan vade farkı ile 15 yıl vadeli, hane gelirinin %40’ını geçmeyecek taksit bedelleri belirlenecek.

Soru 5- Projede yaş hududu olacak mı?
Cevap 5- 18 yaş üstü, bankalar tarafından kredi alması uygun görülen her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kampanyadan yararlanabilecek. 

Soru 6- İstanbul’da oturan Ankara’dan konut alabilecek mi?
Cevap 6- İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda 1 yıl o vilayette ikamet etme koşulu aranacak. Başka vilayetlerde bu kaide geçerli olmayacak.

Soru 7- Hanede eşlerden birinin konutu olması halinde müracaat yapılabiliyor mu?
Cevap 7- Eşlerden birinin üzerinde konut varsa yararlanamayacak. Hanede 18 yaşını geçmiş, SGK kaydı bulunan genç ise hanede mesken varsa bile müracaatta bulunabilecek. 

Soru 8- Konutlar satılabilecek mi?
Cevap 8- Mevt, boşanma üzere zorlayıcı sebepler dışında 5 yıl boyunca satılamayacak. Tekrar son 1 yıl içinde konut satışı yapan da projeden faydalanamayacak.  

Soru 9- Daha evvel mesken alıp satan biri, şu anda meskeni yoksa kampanyadan yararlanabilir mi?
Cevap 9- Kampanyadan yararlanacak kişinin son bir yıl içinde konut satmamış olması gerekiyor. 

Soru 10- Proje ne vakit başlayacak?
Cevap 10- 16 Ocak itibariyle projeye müracaatlar alınacak. 

Soru 11- Müracaatlar nasıl olacak?
Cevap 11- Konut almak isteyen bulduğu daireyle banka yahut iştirak bankalarına başvuracak. Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygun olan projeler için kredi tahsis edecek.

Soru 12- Başvuru fiyatı olacak mı?
Cevap 12- Rastgele bir müracaat fiyatı alınmayacak. 

Soru 13- İmali devam eden konut kampanya kapsamına dâhil mi?
Cevap 13- 81 vilayette bitmiş konutlar, makul bir oranda tamamlanmış ve devam eden konutlar ile bankalarla garantörlük mukavelesini imzalamış yeni başlayacak projeler kampanyaya dâhil olacak.

Soru 14- TOKİ kampanyalarında olduğu üzere bu kampanyada da kura çekilişi olacak mı?
Cevap 14- 16 Ocak itibariyle konut üreticisinden konutunu bulan vatandaşlar kurasız konut kredisi alma hakkı elde edebilecek.

Soru 15- Babadan-dededen konut kalan bir vatandaş kampanyadan faydalanabilecek mi?
Cevap 15- Verasetle mesken sahibi olan vatandaşlarımız müracaat yapabilecek. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

rentry rentry rentry rentry rentry rentry rentry rentry rentry rentry penzu penzu penzu penzu penzu penzu penzu penzu penzu microsoft microsoft microsoft microsoft microsoft donanım haber donanım haber donanım haber donanım haber donanım haber medium medium medium medium medium medium medium medium medium medium medium medium medium medium medium sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google sites google scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop scoop bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber bilim haber